Het gaat -weer- goed met de economie als een dakloze Mercedes C-klasse beter wordt verkocht dan de half zo dure Fiat 500 Cabrio…

Dat blijkt uit cijfers van Jato, die boven water zijn getoverd door Automotive News Europe. De populariteit van de C-klasse draagt bij aan de groei van het segment van de ‘premium convertibles‘, dat in de eerste vijf maanden van dit jaar met 8,7 procent groeide tot 67.285 in Europa exemplaren.

Het klasse-verschil tussen de Duitser en het Italiaantje is natuurlijk navenant.

De ‘Benz’ blinkt veelal uit qua motorvermogen en luxe, hoewel de Fiat daarin niet achterblijft. Qua uiterlijk is het een kwestie of men valt voor de barokke cabrio of één van de meest geslaagde retro-modellen van de afgelopen 10 jaar.

Maar om nu te lezen dat een auto met een vanafprijs van ruim 51.000 euro béter verkoopt dan een auto welk verkrijgbaar is vanaf 18.900 euro. Dat is een beetje de omgekeerde wereld. Of het aantal mensen met een dergelijk vermogen is flink toegenomen, of ze hielden de afgelopen jaren de hand op de knip. De belastingdiensten in Europa weten nu waar het geld zit.

Ook het feit dat de fabrikanten van deze twee modellen voor de derde achtereenvolgende jaar weer meer auto’s op de weg hebben gezet, is verrassend.

Het verkoop van open auto’s daalt namelijk al jaren.

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s