Groot, groter, grootst. Mercedes pakt flink uit met haar jongste concept. Hoewel…Als de Duitsers het écht willen, kunnen ze morgen al beginnen met de bouw van deze ultra-de-luxe cabriolet…

De cabrio’s van Das Haus doen het goed. Sterker, Mercedes verkoopt zelfs meer cabriolets dan de veel goedkopere Fiat 500C zoals we jullie eerder toonden.

Deze Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet doet er een schepje bovenop…Een treinwagonlading bedoelen we. Deze Benz is 5,7 meter lang, 2,1 meter breed, 1,3 meter hoog en staat op 24 inch lichtmetalen spaakwielen. En toch klopt naar mijn mening alles aan dit model.

Bomenknuffellaars en andere milieufanatici hoeven nu niet boos te worden. Onder de gigantische motorkap huist géén dikke 6 of 7 liter V12-motor. Neen, de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is elektrisch. In navolging van Tesla laat ook Mercedes zien dat een elektrische auto ‘sexy’ kan zijn.

Nu Nissan nog met haar ontzettend lelijke LEAF?

Verder herbergt de ruimte onder de dubbele motorkap allerlei handige opbergvakken die plaats bieden aan op maat gemaakte koffers en andere slimme vondsten.

Aangedreven door vier elektromotoren (op elk wiel één) brengt hij 750 pk aan het asfalt. Dat zou genoeg moeten zijn om de sloep in minder dan 4 seconden naar 100 km/h te katapulteren. De topsnelheid van de 6 ligt op 250 km/h.

Zijn accu zouden een NEDC-actieradius van 500 kilometer moeten hebben. Genoeg ‘prik’ voor enkele rondjes langs de boulevard, voordat men gaat shoppen in de PC Hooftstraat of de Karel Doormanstraat te Rotterdam.

Helaas zijn er geen concrete productieplannen voor dit slagschip, wel geeft Mercedes aan hiermee ‘de ultieme luxe van de toekomst‘ te willen laten zien.

Een gemiste kans naar mijn mening…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s