Wat doe je als je geen aanhangwagen of een busje hebt en 400 kilogram aan bagage moet vervoeren? Deze bestuurder in Frankrijk bedacht een geheel eigen oplossing, maar werd wel gesnapt door de dienstkloppers…

De Franse marechaussee (Gendarmerie Nationale) zag recent een vol beladen voertuig over de weg puffen. Nadat de bestuurder staande werd gehouden, moest de auto op de weegschaal. De meting wees uit dat er sprake was van 400 kilo overgewicht.

De automobilist kreeg een boete opgelegd van 135 euro en de rijkspolitie hield er een humoristisch plaatje aan over, dat ze vervolgens deelde op Twitter. Nadat de lading was gelost en de boete betaald, mocht de automobilist zijn weg vervolgen.

Waar de auto naar op weg was, is onbekend. De bepakte en bezakte voertuigen zijn in Frankrijk een bekend fenomeen. Vorig jaar werd er een auto die onderweg was naar Marokko onderschept met 700 kilogram overgewicht.

Toen betrof het een –onherkenbare– Opel Zafira die vervaarlijk traag zijn weg vervolgde. De auto was onherkenbaar geworden door de metershoog opgestapelde bagage en reed niet harder dan 80 kilometer per uur.

De agenten vroegen de bestuurder om hen te volgen voor een weging. Het voertuig woog 2,5 ton, oftewel 700 kg meer dan toegelaten. De chauffeur die ’s nachts vertrokken was uit de omgeving van Parijs, was onderweg naar Marokko met allerlei koopwaar: fietsen, elektrische toestellen en ontelbare kartonnen dozen.

Dan denk ik; ‘Huur dan een busje of vrachtwagen!’

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. shivatje schreef:

    Gekke mensen om zo op vakantie te vertrekken.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s