BMW

Eerder schreven wij dat het Britse McLaren op het punt staat om motoren van Renault te bemachtingen. Maar wat als de Britten óók niet tevreden zijn over de Fransen?

Als dat niet nog goed genoeg is, hebben ze maar één alternatief. Dan zullen ze hun eigen motor moeten bouwen. Net als Mercedes en Ferrari. Dat is een kwestie van prioriteiten stellen, maar dat vergt wel een investering van 150 miljoen.

Toch lijken de ‘gang der dingen‘ richting dat alternatief te bewegen. Immers worden de voorwaarden voor de nieuwe motorconfiguratie vanaf 2021 momenteel besproken. Binnen de Formule 1 wil men simpelere en goedkopere hybride V6-turbokrachtbronnen introduceren.

De huidige motorformule met 1.6-liter hybride V6-turbokrachtbronnen blijft intact, doch zal de MGU-H verdwijnen terwijl KERS terugkeert. De MGU-H, ook wel e-turbo genoemd, laat de turbocharger draaien bij lagere toeren zodat de ‘turbo-gat‘ (het verschil tussen gasgeven en vermogen dat vrij komt) zo klein mogelijk blijft.

In plaats van één grote turbine komen er twee kleinere turboladers voor meer vermogen en een beter geluid. Volgens Auto Bild zouden de nieuwe motoren rond de 1.200 pk moeten gaan produceren.

Dit zijn echter nog maar voorstellen, maar zodra McLaren een beeld heeft van hoe het technisch en financieel zit, kan het team afwegen of het ‘doable‘ is zelf met een motor aan de slag te gaan.

Als de FIA erin slaagt om de motoren écht veel goedkoper te maken, dan zouden er per 2021 nieuwe partijen kunnen instappen. Vermeende interesse van automerken als Porsche en Aston Martin maar ook motorfirma’s als Cosworth en Ilmor werden genoemd.

Veel van dit soort partijen zoeken een partner voor een eventueel motorproject. Voor McLaren lijken Porsche en Aston Martin geen match, aangezien dit rivalen zijn voor McLarens sportauto-tak. Voor de productie van motoren voor haar straatauto’s werkt McLaren overigens met de Britse motorspecialist Ricardo.

Dus een eigen McLaren-motor blijft een eventuele keuze.

Maar we zien al bij Honda, en in mindere mate Renault, dat het niet zo makkelijk is om eventjes een eigen motor te bouwen waarmee races kunnen worden gewonnen…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s