Red Bull vs Renault

Na McLaren is het team van Dietrich Mateschitz dat afscheid lijkt te nemen van haar motorenleverancier. Daarmee zou een einde komen aan een haat/liefde-verhouding van 3 jaar…

Sinds 2014 is het hommeles tussen de Fransen en de Oostenrijkers. Meerdere keren viel Red Bull de autofabrikant hard af, terwijl er in de vier jaar ervoor toch evenzoveel titels werden behaald.

Toch werd er op het laatste moment een potje lijm gevonden en bleven de twee samenwerken.

Totdat Honda een deal maakte met het opleidingsteam van Red Bull. Vanaf 2018 wordt Toro Rosso het fabrieksteam van het voormalige Minardi F1. In ruil daarvoor krijgen de Fransen de beschikking over de Spaanse Carlos Sainz jr., die sowieso geen trek had in een vierde jaar bij het team.

Zoals verwacht greep McLaren deze kans om van Honda af te komen en Renault-motoren binnen te halen. Hierdoor -zo is de verwachting- zal haar stercoureur Fernando Alonso voor een langer verblijf in Woking kiezen.

Maar het lijkt er tevens op dat Renault heeft zitten slapen, want de Fransen hádden het kunnen weten dat Red Bull met meer dan ‘gezonde interesse‘ naar de Honda-motor zullen kijken. De lijntjes tussen Toro Rosso en Red Bull zijn immers bijzonder kort, al lijken Marko en Mateschitz aan te sturen op een verkoop van het zusterteam (Toro Rosso).

Het huidige seizoen is een drama voor Red Bull en het raceteam heeft nu echt genoeg de Franse motorleverancier. Daily Mail kwam met het bericht dat het contract tussen Red Bull en Renault na afloop van het seizoen zal worden beëindigd.

Vanaf 2019 krijgt Red Bull niet langer meer motoren van het Franse merk, aldus het bericht. Red Bull moet op zoek gaan naar een andere leverancier. Mocht Honda nog steeds blunderen, dan zouden Porsche en Aston Martin als alternatief op de plank liggen.

Waar Red Bull in 2016 nog af wilde van Renault, zijn het nu de wakker geworden Fransen die nu zouden aansturen op een breuk.

En het is juist bijzonder dat niets van dit alles wordt bekent, noch ontkent door de betrokkenen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s