Ik had het meer of min al voorspeld. Daniil Kvyat bleek de hoofdreden te zijn voor het vroegtijdig vertrek van Sainz naar Renault en daarmee ook het einde van Jolyon Palmer in de Formule 1. Maar daarmee zette de Rus zijn eigen carrière ook op het spel…

De Rus zou een troef hebben uitgespeeld ten einde weer terug te keren in de sport: zijn beschikbaarheid in 2018. Red Bull wil debutant Gasly graag laten rijden naast een ervaren coureur als ‘benchmark‘.

Kvyat wist dat en zou Helmut Marko zo tot een keuze hebben gedwongen.

Maar Red Bull sloeg terug, hetzij op een redelijk ongebruikelijke manier. Brendon Hartley mocht zijn debuut maken naast Gasly. En zo stond Daniil voor de derde keer naast de auto. Wat nu?

Een stoeltje bij Williams lijkt uitgesloten, al bezwoer sponsor Sergey Beloussov dat zijn landgenoot ook in 2018 zal rijden. Ook Igor Ermilin liet weten dat hij alle vertrouwen houdt in Kvyat. De baas van de Russische motorsport federatie meent dat de 23-jarige Daniil het verschil maakt met zijn ervaring.

Zou het?

Bij Toro Rosso scoorde Sainz jr. 90 procent van alle punten voor het team. Kvyat bleek niet in staat zichzelf te herpakken na zijn degradatie van Red Bull naar Toro Rosso. Ik heb geen Daniil gezien die een gewaagde manoeuvre deed. Ik heb geen Daniil gezien die, met het mes tussen de tanden, zich een weg naar voren vocht.

Ik heb wel een Daniil Kvyat gezien die keer op keer botste met andere coureurs of soms domweg van de baan spinde. Zelfs tegenover minder ervaren rijders bleek de Rus niet het verschil te maken. En dat heeft iedereen gezien. De naam Kvyat is één keer genoeg tijdens ‘silly season’ en dan als back-up bij Williams indien het niet rond zou komen met Kubica of Sirotkin…

Kvyat kijkt in elk geval al om zich heen naar andere mogelijkheden. De 23-jarige Rus heeft daarbij zijn oog laten vallen op de Formule E. En daarmee zou op jonge leeftijd zijn periode in de Formule 1 er al op zitten.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s