[Richard Petty (met hoed) doceert Darrel Wallace

Wendell Scott, die in 1990 overleed, was de eerste Afro-Amerikaanse NASCAR-coureur die het tot de top van de NASCAR schopte. Hij had meer dan 100 races gewonnen in lokale kampioenschappen, voordat hij het tegen de beste Amerikaanse coureurs uit die tijd opnam. Helaas moest het ruim veertig jaar duren, voordat er een waardige opvolger opstond…

Scott werd aan alle kanten tegengewerkt, want in het Amerika van de jaren 1950s / 1960s was het niet bepaald vanzelfsprekend dat een zwarte man vrij mocht gaan en staan waar hij wilde.

Dat hij toch zijn droom wist waar te maken in een dergelijk vijandig omgeving, is een prestatie van formaat.

Ook Darrell Wallace Jr. kende de nodige problemen. Helaas kreeg ook de jonge Darrell, die een witte vader en een zwarte moeder heeft, met racisme te maken. De inmiddels 24-jarige zette door, doch waren de belangrijkere problemen meer van financiële aard.

Toch wist Wallace de nodige kilometers te maken via de Camping World Truck Series, achter het stuur van de No. 54 Toyota Tundra van Kyle Busch Motorsports. Daarnaast was er ook de mogelijkheid in de Xfinity Seriesvoor het team van Roush Fenway Racing.

Wallace maakte in 2012 zijn debuut in de lagere klasses van de NASCAR. Al in oktober 2013 won Darrell Wallace Jr. als eerste zwarte NASCAR-coureur sinds Scott een race in een nationale serie, de Camping World Truck Series Kroger 200 op de baan van Martinsville Speedway.

Maar de topklasse bleef nog buiten bereik voor ‘Bubba Wallace’, de NASCAR Cup.

Wallace werd uiteindelijk eind 2017 opgepikt door Richard Petty Motorsports [RPM], om in de NASCAR Cup te racen. ‘Bubba‘ kreeg zelfs de legendarische nummer 43 op zijn racer geplakt dat jarenlang werd gevoerd door NASCAR-icoon Richard Petty.

Met de deelname van Darrell ‘Bubba’ Wallace wordt NASCAR weer interessant voor uw scribent om te volgen…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s