[klik op de foto voor een groter beeld. Bron: GoogleMaps]

Een Duitse multimiljonair was het zat dat de inrit naar zijn privégarage voortdurend werd geblokkeerd door parkeerders. Dus kocht de rijkaard twee Smart’s Fortwo kocht om het ‘probleem’ te verhelpen…

Sommige dingen kun je echt met geld oplossen?

In de chique wijk Oberkassel in Düsseldorf, is het woekeren met de beschikbare (en dure) parkeerruimte. Als je je ‘rij-ijzer‘ een gegarandeerd plekje wil geven is een garage dé oplossing.

Geen probleem tot dusver voor mensen die er het geld voor hebben, maar nu dook er een ander ‘probleem‘ op. De inrit naar de parkeergarage vaak werd ‘geblokkeerd‘ door auto’s die aan weerszijden wat meer ruimte pakten dan wenselijk.

De rijke ‘heer’ en zijn ‘dame’ trokken nogmaals de poetlap en kochten twee Smarts, die vervolgens op de hoeken van de inrit werden geplaatst. Volgens de Rheinische Post staan de Smarts er al jaren zonder ook maar een meter te rijden. Let wel, de auto’s worden niet gebruikt voor ritjes anders dan de jaarlijkse APK-keuring!

De kleine wagentjes staan strategisch zo geplaatst dat een andere auto met geen mogelijkheid ertussen kan parkeren zonder de uitrit van de garage te blokkeren, en dus in overtreding te zijn. Een -weliswaar- kleine auto als piketpaaltje.

Heb je dan geld teveel of geld te veel? Allicht mankeert de beste man het een en andere aan zijn hoofd, want zelfs met een vrachtwagen zou ik dat bochtje kunnen maken. De man en zijn vrouw lijken mij meer van het type ‘moeilijk doen om het moeilijk doen‘…

Ik vraag mij af wat voor een auto er in- en uit de garage wordt gereden, dat beide echtelieden géén 50 centimeter kunnen uitwijken over een afstand van ruim 7 meter, als ik de topic-foto zo bekijk.

Volgens de buren is het een ‘enorme SUV‘, dus ik denk dan aan een Bentley Bentayga, maar het zou ook een lel van een Amerikaanse Denali of een Lincoln Navigator kunnen zijn.

Zelfs in geval van het laatste, is het geen rechtvaardiging voor zulk decadent, antisociaal gedrag.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Volgende »

 1. shivatje schreef:

  Had het ook gelezen toch slim om zo altijd plaats te hebben.

  Aum Shanthi

  • frankyremtlaaaat schreef:

   Slim inderdaad, maar ook wel een beetje decadent…En zoals ik eerder schreef, was het geen levensgroot probleem om 50 centimeter naar links of rechts te rijden indien er een auto ietsje op de hoek zat.

   Niemand wil namelijk dat zijn/haar auto wordt afgesleept wegens blokkeren van een inrit. Daar is men heel streng mee in Duitsland.

   Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s