Seksistisch, rolbevestigend en minderwaardig. Dat waren de “meningen” van de buitenwacht, waaronder feministen. Liberty Media, de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de Formule 1 zwichtte en maakte de dames ‘overbodig’…

Gek genoeg had niemand de dames in kwestie zelf iets gevraagd?

Die lieten via Twitter flink van zich horen. Een veelgehoord tegenargument was het het ‘vrij ironisch’ was, dat andere vrouwen maar even gingen vertellen wat zij wel of niet mochten doen? Liberty Media is Amerikaans, waar in elke pauze van een basketbal- of American Football wedstrijd een hele blik cheerleaders wordt opengetrokken. Maar de Amerikanen zeiden niets en besloten eenzijdig om veranderingen aan te brengen in de sport.

Onder het motto dat ze niets toevoegen in het huidige tijdperk, zien we de meiden niet meer terug in de Formule 1, maar toen kwam het nieuws dat de gridgirls worden vervangen door gridkids?! Kinderen, inderdaad. Gelijk aan wat we ook zien voorafgaande aan de grote voetbalwedstrijden.

Maar wat voor meerwaarde hebben die gridkids dan in de F1?

Jean Alesi zei in gesprek met het Duitse Speedweek dat hij ook met de kinderen problemen verwacht. “Ik ben benieuwd hoe de selectieprocedure gaat werken. Ik zie de ruzies tussen families alweer ontstaan, omdat elk kind natuurlijk bij de grootste ster wil staan.”

Het lijkt erop dat Liberty Media vooral veranderd om het veranderen, en dat is geen goed nieuws voor onze sport en hobby…

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s