[Ja, daar zit je gaatje]

Laat het duidelijk zijn. Ik moet Sebastian Vettel niet zo. De Duitser speelt vaak de getapte jongen, maar gaat van tijd tot tijd behoorlijk uit zijn dak. Om daarna te doen alsof er niets is gebeurd…

Sebastian Vettel heeft zich nu weer van zijn hypocriete kant laten zien. Ferrari heeft de Halo gebruikt om er spiegels aan te monteren.

Volgens de viervoudige wereldkampioen hebben de spiegels aan de halo meerdere voordelen: het zicht wordt er beter van en het ziet er volgens de viervoudig wereldkampioen mooi uit.

Vettel doet zijn uitspraken in gesprek met Sky Sports: “Het zicht naar achteren is er zeker door verbeterd en daarom hebben we de spiegels ook aan de halo bevestigd. Het ziet er best stoer uit en ik denk dat het de Halo er ook mooier van maakt.”

Stoer

Vettel weet zeer goed dat een dikke meerderheid van de coureurs én fans de Halo verafschuwt, en dan komt dit mannetje met “Ziet er best stoer uit“?!

En niet geheel toevallig was het Ferrari dat na één halve test -met Sebastian achter het stuur- de aantrekkelijkere Screen afschoot en opzichtig koos voor de Halo.

Maar nu gaan er al geruchten dat de FIA de huidige constructie als illegaal zal bestempelen. Want hoewel een vleugeltje op een onderdeel is toegestaan, meent de FIA dat dit in feite een grote vleugel is met een spiegeltje eraan. En dat zou dan weer niet mogen.

Het zou nog leuker zijn als die hele Halo zou worden verwijderd. Want ik blijf het zeggen; De Halo is een oplossing voor een probleem dat niet bestaat…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s