Uw scribent kan auto’s en zelfs vrachtwagens parkeren zonder parkeersensoren. Hele volksstammen in Europa en andere werelddelen doen hun dagelijkse routine zonder hulpmiddelen. In Amerika ziet de wetgever dat anders…

Laten we er meteen bij opbiechten dat het wel eens fout gaat. Maar bij het parkeren rijd je -als het goed is- stapvoets of zelfs nog langzamer.

Toegegeven, parkeren is voor veel mensen moeilijk. Daarom zijn er allerlei hulpmiddelen voor bedacht. In Amerika is één ervan, de achteruitrijcamera, sinds 1 mei verplicht.

Niemand weet eigenlijk waarom de camera een verplichting is in de VS. De wetgeving dit ervoor zorgt dat je een oog in je automotive achterhoofd moet hebben, is gemaakt toen George W. Bush junior nog president was.

We hebben het dus over ruim tien jaar geleden, voor het tijdperk van Barack Obama.

De toepassing is weer een extra belasting voor de bestuurder, maar kan vlot worden geïmplementeerd in het infotainment van de huidige auto’s. De camera heeft echter een scherm op het dashboard, terwijl je bij het achteruitrijden voornamelijk naar je spiegels en om je heen zit te kijken of je geen fietsers of totaal ignorante voetgangers raakt.

Meestal verstoppen die zich echter niet achter je achterbumper.

Maar waarschijnlijker heeft het te maken met de claimcultuur in het land. Inderdaad zijn de auto’s steeds groter geworden, maar dat is ook de keuze van de klant geweest. Ook in Europa gaan we die kant op met camera’s aan de achterkant van de auto’s.

En dat terwijl autofabrikanten ook inzetten op autonoom rijden…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s