Edd China kennen de meeste autoliefhebbers van het Britse Wheeler Dealers. In dat programma werd er een auto gekocht met werk, die door China onder handen werd genome. Daarna trachtte men de auto met winst te verkopen.

Echter werd Wheeler Dealers door een Amerikaanse productiehuis overgenomen en veranderde er gewoon teveel voor de lange Brit. Mede-presentator Mike Brwer bleef achter in de VS en Edd China (zo heet de man echt) heeft een nieuw project via een online-formule, namelijk YouTube.

De aangekondigde eerste aflevering van Garage Revival is inmiddels al uitgezonden. Vinden we het wat?

Voor de pilotaflevering trekt Edd naar een besneeuwd Noorwegen, om een jonge autoliefhebberte helpen met de restauratie van een Golf I GTI. Het is een beetje een soort van “Help, mijn man is klusser“. De insteek van de nieuwe show is het helpen van mensen die zijn vastgelopen met hun autoproject.

Wie kijkt naar de lengte van de video weet dat de makers hun tijd nemen. Op zich geen ramp én dat is ook de reden geweest van het vertrekt van Edd China uit Wheeler Dealers. De nieuwe eigenaar sloeg in de ogen van China teveel dingen over. Het werd naar zijn zeggen teveel ‘hap-snap-tv’. De populariteit van de lange autovideo’s van Doug de Muro bewijzen dat er een markt is voor ‘slow internet tv’.

Een nadeel van de gekozen formule voor China is dat hij niet meer zijn eigen goed geoutilleerde garage heeft, maar moet roeien met de riemen die zijn project heeft. Met name bij het in de motorruimte laten zakken van de motor is duidelijk merkbaar dat hij in eerste instantie niet helemaal op zijn gemak is met het beschikbare gereedschap.

Edd China’s Garage Revival is absoluut een show met potentieel. Aan de regie en cameravoering is duidelijk te zien dat er serieuze middelen in de productie zijn gestopt, de TV-ervaring van de betrokkenen helpt uiteraard ook.

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s