Fouten maken is niet erg. Het deel van een leerproces, dus met andere woorden; Leer van je fouten…En dat is nu precies wat Max Verstappen niet lijkt te doen. De Nederlander crashte zaterdag op exact dezelfde wijze als in 2016 in de chicane bij het zwembad.

En dat terwijl Red Bull het gehele weekeinde de snelheid aangaf. En was het niet Verstappen die graag competitief wilde zijn in een Grand Prix?

De Nederlander gooide in de derde vrije training keihard zijn eigen ruiten in en zal de Grand Prix van Monaco vanaf P20 moeten starten.

Frustratie
Dit tot grote frustratie van Horner en Marko. De auto was gehele weekeinde het snelst, en twee Red Bulls op de eerste startrij was een zekerheidje. Laat staan een mooie een-twee finish.

Volgens teambaas Christian Horner heeft Max daarom ook een keiharde les geleerd. Hij moet stoppen met het maken van deze fouten. Hij had een geweldige wagen dit weekend en had op de eerste startrij kunnen starten.

Het is zo onnodig. Ook deze crash kwam voort uit pure ongeduld‘, begint Dr. Helmut Marko zijn kijk op de gang van zaken. Max wil altijd laten zien dat hij de snelste is, terwijl dit soms helemaal niet nodig is. Resultaten behaal je pas op het moment dat je de finishlijn passeert.

Terwijl Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz Daniel Ricciardo persoonlijk feliciteerde met het behalen van de tweede pole position uit diens loopbaan, kan Verstappen na de race een gesprek met de staf tegemoet zien.

Veranderen
Maar we weten ook dat Verstappen onlangs heel stoer zei, dat hij niets wilde en zou veranderen aan zijn rijstijl en manier van werken. Dat werd een beetje naar de achtergrond geschoven door zijn prima podiumplek in Spanje, maar in Monaco komt het toch weer – door eigen toedoen- bovendrijven.

Max verziekt een topresultaat voor zichzelf, het team en alle supporters met zijn aanvalsdrift. Dan mis je toch een klein beetje intelligentie, naar mijn mening. Wellicht kan vader Verstappen ingrijpen.

Kritiek
Wie zeker zou ingrijpen is Niki Lauda. De oud-kampioen die tegenwoordig ‘çhairman‘ is bij Mercedes uitte weer eens forse kritiek.

Ik denk dat hij de chip in zijn hersenen een keer moet laten vervangen”. aldus Lauda. “Hij moet een beetje af van zijn arrogante houding dat hij iedereen wel even verslaat.”

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve, die zich wel vaker kritisch uitlaat over Verstappen, stelt dat de Nederlander op deze manier nooit een titel in de Formule 1 pakt. “Hij calculeert de risico’s niet goed . Dat is wat hem dit weekend erg veel heeft gekost, want hij had de pole-position kunnen pakken of op zijn minst op de eerste startrij kunnen staan. In plaats daarvan start hij nu laatste.

Villeneuve verwacht daarentegen niet dat Verstappen zijn manier van rijden aanpast. “Want als hij daar iets aan verandert, zal hij ook langzamer gaan“, denkt de kampioen van ’97.

Hij heeft enorm veel talent, hij moet alleen iets kalmer worden. Dat is het enige.”, zei Felipe Massa.

Met andere woorden; zelfvertrouwen is goed, maar het moet niet leidend worden. En dat lijkt nu net het geval bij Verstappen.

Introspectie

Ja, als hij podium pakt of zelfs wint. Dan ben ook in blij, maar Max verspeeld het met de pech van 2017 opgebouwde krediet in een flink tempo. Vorig jaar lag het immers gewoon aan de zwakke Renault. Maar in Monaco was Red Bull competitief als ooit te voren. Dan moet je er wel staan.

En nu start Verstappen, die eerder al zoveel kritiek had op Renault, toch echt zelf op P20 met het hele veld voor zich.

Hij maakt nota bene dezelfde fout als 2 jaar geleden. Het is gewoon dom en Max zal toch eens een veertje moeten kunnen laten. Max is geen rookie meer en rijdt alweer vier jaar Formule 1.
Het lijkt wel of hij dit seizoen niet met de druk kan om gaan en dat is toch wel een vereiste als de jonge Verstappen ooit wereldkampioen wil worden.

Max moet een keertje voor de spiegel staan en een kritisch gesprekje met zichzelf aanknopen…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s