Ook Rolls-Royce is gezwicht en heeft een SUV in haar programma opgenomen. Na Porsche en Bentley biedt ook de edel-Brit een PC-Hooftstraat tractor aan…

De Cullinan is vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden. Rolls-Royce betreedt nu letterlijk andere paden want de Cullican zou zijn mannetje kunnen staan in de blubber. De nieuwe extreem grote SUV is volgens de Britten een “all-terrain, high-bodied car that makes the idea of authentic, luxury off-road travel a reality for the first time“.

Hm, alsof de Bentley Bentayga nooit op hun netvlies heeft gestaan. Sterker, het succes van de Bentley-SUV heeft ‘RR’ genoopt tot de bouw van de Cullican.

Terreinwaardig
Maar de Cullican is zeker geen neppe offroader. Volgens Rolls-Royce is er geen andere luxe-SUV die door diepere plassen kan rijden. Met 54 centimeter klinkt dat echter niet heel indrukwekkend voor zo’n kolos. Een Range Rover kan immers 90 centimeter handelen.

Maar verder kun je dus flink crossen met de SUV, waarbij de auto ook zelf kan bepalen welk programma er gebruikt wordt (zand of sneeuw).

Cijfers
De Cullican is een grote auto. De auto meet van voor naar achter 5.341 mm, over de breedte 2.164 mm en 1.835 mm in de hoogte. Het leeggewicht is 2.660 kilogram, dus een vrachtwagenrijbewijs is niet nodig. Al lijkt het mij best handig…

Rolls-Royce heeft de 6,75 liter V12 een twinturbo meegegeven. De motor levert 571 pk en 850 Nm. Rolls-Royce vertelt dat de topsnelheid op 250 kilometer per uur ligt.

Mening
Wat ik ervan vind? Ik heb het geld er toch niet voor, maar ongetwijfeld zijn er genoeg oilesjeiks, Russische miljardairs en andere rijken die helemaal in extase zijn. De Bentayga vond ik al redelijk lomp. Dus dit is weer een graatje erger…

Youtuber Shmee150 zat er weer eens met zijn neus erbovenop en liet ons het een en ander zien.

Bron foto’s: Rolls-Royce

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s