Red Bull 2015

Renault-baas hoopt dat Red Bull spijt krijgt van overstap naar Honda …

Het Red Bull van Max Verstappen maakte een einde aan maandenlange speculatie door bekend te maken dat het contract met Renault niet verlengd wordt en dat het team een tweejarig contract met Honda aangaat.

Sinds de Renault-motor in 2017 voor veel problemen zorgde, hing de keuze van Red Bull voor een andere leverancier al in de lucht.

Maar het gaat niet alleen om vorig jaar. Renault heeft sinds enige jaren een eigen team, en dat zorgt voor wrevel bij de racende energiedrankjesfabrikant. Met Honda weet Red Bull dat alle aandacht uit zal gaan naar hun team in plaats van dat men slechts een klant is van een motorleverancier.

Het valt Renault zeker te verwijten dat ze de boot meerdere keren hebben gemist. Zo hebben de Franse motoren geen ‘boost-mode[tijdelijk extra vermogen, FR], waardoor Red Bull minder goede kansen heeft op circuits waar hun chassis excelleert, maar waar het ook lastig inhalen is.

Om nu te zeggen dat Red Bull hopelijk spijt krijgt, is een zwaktebod van met name Abiteboul. Beter had de man ervoor gezorgd dat zijn motoren up-to-date en krachtig genoeg waren. Dan was zelfs de aanwezigheid van een eigen fabrieksteam geen bezwaar geweest.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s