In een reactie op importtarieven door de Amerikaans president Donald Trump op Chinese producten, sloeg dat land met gelijke munt terug. Het verhoogde onder meer de invoerrechten voor auto’s uit de Verenigde Staten…

China is een van de belangrijkste markten voor Tesla. Het land was vorig jaar goed voor 17 procent van de totale inkomsten van de automaker. Jaarlijks worden naar schatting 15.000 Tesla’s naar China verscheept.

De verkoopprijzen voor de Model X en Model S vallen minstens 17.000 euro hoger uit, zo meldde autonieuwssite Electrek. Voor de duurdere varianten van de Model S en X moest omgerekend tot wel 32.000 euro meer worden betaald.

Topman Elon Musk reageerde voorspelbaar; evenals de motorfietsenfabrikant Harley Davidson, overweegt Musk om een deel van de productie te verplaatsen buiten de Verenigde Staten van Amerika. Tesla is van plan in China een fabriek neer te zetten.

Tesla mikt op productie van de ‘goedkoopste Tesla’, de model 3.

Het laatste zou niet leiden tot verlies van Amerikaanse banen, maar Donald Trump zal wel weer ‘boze tweets’ op Twitter schrijven. En dat terwijl de controversiële president zelf de grootste aanleiding is voor de huidige onrust op de wereldmarkten…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s