Hoewel Force India niet te koop staat, mag een geïnteresseerde zich melden met Dr, Vijay Mallya. Een van die potentiële kopers was RICH Energy uit London…

Was inderdaad. Want nader onderzoek in het register van de Companies House, een soort Kamer van Koophandel, laat zien dat RICH Energy niet eens in de supermarkten ligt. De blikjes zijn louter per internet te bestellen.

Het bedrijf bestaat uit welgeteld drie figuren en werd gestart met een indrukwekkend bedrag van 50 pond. Het geheel dus uw auteur denken aan Trump Steaks, zo vaag is de reclame achter de drankjes van RICH.

Verder is het pand gehuisd in een woonwijk in Londen (Google Hyde Park House, 5 Manfred Road, London, England, SW15 2RS). Niet echt een prospect dat in staat is om 160 tot 220 miljoen euro neer te tellen voor een Formule 1-team als Force India.

Verder zou RICH Energy 2.1 miljoen aan uitstaande schuld hebben uitstaan en 800.000 pond aan bedrijfsmiddelen. Tevens heeft Rich Energy topman William John Storey niet zo’n beste historie op het gebied van bedrijfsvoering. Een geregistreerde faillissement en drie ontbindingen.

Lijkt me dus onwaarschijnlijk dat deze toko een F1 team gaat runnen.

Eerder een goedkope stunt om publiciteit te krijgen voor een matig product, want anders zou men meer succes hebben geboekt met hun energiedrankje?

Hetzelfde snit als Quantum Motorsport en haar woordvoerder Mansoor Ijaz. Luchtfietsers en mooiweerpraters, dus…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s