In elk ander land worden problemen tussen coureurs gewoon door onbewapende officials afgehandeld. Maar niet in het land van de ‘onbegrensde mogelijkheden‘…

Afgelopen zaterdag was een AutoCross-evenement in het Bowman Gray Stadium in North-Carolina. Allereerst werden ze getrakteerd op een race vol spektakel waarbij coureurs Andy Spears en Blake Walker elkaar moesten hebben. Ze beukten er flink op los en daarbij liep de spanning hoog op.

Zo hoog dat de race gestopt werd. En opeens liepen er agenten op de baan.

Nadat Walker stopte, uit zijn auto geklommen was en in conclaaf ging met de officials die naast de baan stonden, besloot Spears dat de ruzie nog niet klaar was.

Hij draaide zijn auto om en ramde die van Walker nog een keer om vervolgens zijn auto weer 180 graden te draaien en uit te zetten.

Op dit moment kwam de agent in actie.

Toen Spears de auto met de neus op hen richtte, dacht de agent dat hij op hen in zou rijden en trok zijn wapen om de potentieel dodelijke situatie te vermijden, maar Spears klom uit zijn auto.

Na het incident zijn beide coureurs voor een week geschorst en heeft de politie een ‘onderzoek’ ingesteld naar de actie van de agent.

Immers had de heetgebakerde coureur zijn motor uitgeschakeld, er was geen enkele noodzaak tot het trekken van een pistool…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s