Deze week liet de Spaanse wereldkampioen van 2005 en 2006 weten dat hij de Formule 1 in 2019 de rug toekeert. Het is ook de meest logische stap voor Fernando Alonso die alleen de Indy 500 nog moet winnen om de zogeheten Triple Crown te kunnen pakken…

Alonso liet in zijn video weten dat hij de F1 verlaat, maar over het verlaten van McLaren hebben we hem niet gehoord. En dat is niet gek, aangezien IndyCar-baas Mark Miles liet weten dat Fernando Alonso samen met McLaren in de IndyCar-series wil stappen.

McLaren zou hiervoor een eigen team willen opzetten. Maar hier zit een probleem, want de lui uit Woking zijn rijkelijk te laat met het aanmelden van een nieuw team waardoor ze volgend jaar waarschijnlijk niet mee kunnen doen.

Een andere optie voor Alonso is om voor Andretti te tekenen, maar laat deze nu net haar auto’s uitrusten met een Honda-motor.

En dat zien de Japanners weer niet zitten. Die zijn alle boze taal van de Spanjaard over hun F1-motor niet vergeten. Vooral niet, als men ziet hoe Toro Rosso vóór de zomerstop bijna net zo veel punten heeft gescoord als McLaren in het gehele seizoen 2017!

 

 

Alonso werkt ook in 2019 sowieso nog een WEC-campagne af voor Honda-rivaal Toyota, wat een mogelijke samenwerking naar verluidt in de weg zou zitten.

Een team dat gebruik maakt van de Chevrolet-motor, is dus het andere alternatief. Maar Penske is het enige topteam dat daarmee rijdt en heeft aankomend jaar geen plek voor een nieuwe coureur en heeft ook laten weten geen interesse te hebben in de diensten van Fernando Alonso.

Blijft over Harding Racing. Een relatieve nieuwkomer op de IndyCar-toneel, maar kan met de steun van zowel McLaren als Andretti als Chevrolet mogelijk doorgroeien tot een winnend team. Een soort B-team-constructie dus.

Daarmee moet de Spanjaard vanuit het achterveld zich naar voren vechten. Iets wat hij de afgelopen vier al heeft zitten doen in de Formule 1…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s