Dr. Vijay Mallya lijkt mij een man die bijzonder hardleers is. Zeker weten dat Mallya meerdere keren is gewaarschuwd door zijn adviseurs en andere belanghebbenden, maar de Indier bleef zijn gang gaan. Met noodlottige gevolgen…

Feestjes
Zo bleef de man maar extravagante feestjes geven op zijn meer dan 90 meter lange jacht [The Indian Empress], terwijl het personeel van zijn luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airline al maanden op hun salaris wachtte. Pas toen men dreigde met actie tijdens de Indiase Grand Prix in 2012, betaalde Mallya een groot deel van het bedrag.

Het schaamteloze gedrag van Mallya trok de aandacht van de belastingdienst van India, die vervolgens Vijay’s financiële gangen naging. Toen bleek dat de zakenman Indiase banken vele honderden miljoenen dollars schuldig was. Maar betalen? Niet dus!

Overigens ligt ook die Indian Empress aan de ketting, want de zeelieden krijgen nog ruim 2 miljoen euro achterstallig salaris van de gevallen ex-miljardair.

Buitenspel
Op dezelfde manier zoals hij de leiding over United Breweries kwijtraakte, zo verloor Dr. Vijay Mallya zijn raceteam aan Lawrence Stroll.

Ook hier betaalde Mallya geen salaris, zodat coureur Sergio Pérez juridische stappen ondernam jegens zijn werkgever. Vijay Mallya kwam als eigenaar van het team met de rug tegen de muur te staan en moest gedwongen overgaan tot verkoop.

Hij verkocht zijn Brits-Indiase formatie aan Lawrence Stroll, de steenrijke vader van Williams-coureur Lance Stroll.

Schimmig
Vijay Mallya wilde Force India best wel verkopen, maar deed veel te moeilijk en wilde veel meer geld vangen dan het team realistisch gezien waard was. Het onder curatele laten stellen door Perez, Mercedes en sponsor BWT lijkt daarmee een gecalculeerde move, zeer waarschijnlijk uitgevoerd in overleg met de overige belanghebbenden binnen Force India en een potentiële koper zoals Stroll, met als doel Vijay Mallya buitenspel te zetten en de macht bij een curator te leggen om zo het overnameproces te versnellen.

Dimitry Mazepin (Russische miljardair en vader van FI testcoureur Nikita Mazepin) zou echter oneens zijn met de verkoop van het team aan Lawrence Stroll en zijn team van mede-investeerders.

Paul Osling, directeur van het Russische Uralkali, voegt daar nu aan toe dat zijn organisatie stappen onderneemt om het team alsnog in handen te krijgen. De schatrijke zakenman, die banden heeft met Dmitry Mazepin, de vader van Force India-reservecoureur Nikita Mazepin, zegt advocaten en adviseurs op de zaak te hebben gezet.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s