Zoals eerder aangekondigd zou ik relevante artikelen schrijven over mijn vakantie in Thailand. Zo bezocht ik als ‘die-hard autosportfan‘ de Pattaya Kart Speedway

Het was voor mij niet de eerste keer, dat ik hier ging rijden. Al in 2004 kwam ik voor het eerst op deze snelle baan die wel wat heeft van een kleine versie van Zandvoort.

Vergeet die tamme viertaktjes waarmee men in Nederland aan indoorkarten doet. Dit is het echte werk: 100cc tweetakt en buiten! Vanaf 400 Baht kun je met een schreeuwend blokje je lol op. De snelheid is snel genoeg om je benen te breken.

Dus het liefst ben je al wat ervaren. Voor de zeer voorzichtige bezoekers zijn er ook viertakt karts beschikbaar, maar die heeft uw scribent geen seconde aangekeken.

Het merk van de motortjes moet ik de techneuten onder de lezers schuldig blijven. Maar als ik een gok zou mogen doen, zou ik zeggen dat het blokken van Yamaha zijn. Voor 400 Baht [11 euro] kun je 10 minuten rijden. Dat lijkt weinig, maar die dingen zijn zo snel en vergen flink wat energie zodat je na 8 minuten al zit te hijgen in je stoeltje.

Voor 600 Baht of 16 euro mag je een race-kart nemen. Waar de standaard-kart circa 11 pk heeft, schat ik de race-kart op 18 pk. Meer dan een handvol, want het vermogen slaat in als een bom. Als mijn vakantie langer duurde (en ik had een veel grotere budget) zou ik meer tijd willen doorbrengen met zo’n race-kart. Ik vond de banden onder de race-kart best hard, zodat ik niet alles eruit kon halen.

Ik was nauwelijks weg te slaan bij de kartbaan, dat is blijkbaar overbodige info voor degenen die mij kennen.

Van de vijf sterren zou ik er vier geven.

De karts zijn sneller dan die van de concurrentie, maar een laptimer ontbreekt. Verder ogen de karts nogal gebutst en oud. Maar dat komt ook omdat het bedrijf zeer populair is bij de locals en toeristen. Het materiaal is bijna continue in bedrijf.

De wagentjes worden in eigen beheer geproduceerd, zoals u kunt zien in de video. Jammer dat er op het moment van filmen niemand bezig was met de fabricage.

Ik heb ook onboard-beelden kunnen maken. Deze hoop ik spoedig te tonen op mijn blog!

Meer info kunt u hier vinden: http://www.pattayakart.com/en/

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s