Garry Connelly en Max Verstappen zijn geen vrienden van elkaar. In Rusland is de –in Nederland gehate– steward weer van de partij. Dus? Dus Verstappen heeft weer strafpunten aan zijn racebroek hangen…

Tja. Dat Max Verstappen de gele vlag genegeerd heeft is gewoon dom. Daar moet je ook gewoon voor gestraft worden. Maar 2 strafpunten op zijn licentie?

Garry Connelly staat sinds de Amerikaanse Grand Prix van 2017 bekend als ‘Verstappen-hater‘. Australiër Connelly is een bobo die over de veiligheid in de autosport gaat. Hij zou dan ook bij een groep horen die erg conservatief is.

Ook is hij nog non-executive directeur van de Global Institute voor Motorsport Safety.

Verstappen noemde Connelly na de race ‘een mongool’ en ‘een idioot’. Dit omdat hij hem niet alleen bij de Grand Prix van de Verenigde Staten van het podium haalde, maar ook een jaar eerder in Mexico.

Connelly was in beide gevallen de grootste aandrijvende kracht om Verstappen aan te pakken. In Sochi was het vandaag niet anders.

Verstappen heeft namelijk ook twee strafpunten gekregen op zijn racelicentie. Daarmee komt het totaal aantal strafpunten op zijn racelicentie op 7. Wanneer een coureur binnen 12 maanden 12 strafpunten verzamelt op zijn racelicentie wordt hij voor één race uitgesloten.

Het draait tegenwoordig alleen maar om straffen uitdelen, waarom wordt er niet gewoon geraced?

Waarom mag een ‘bangerik‘ meebeslissen over straffen, en sterker: Waarom kan deze anti-autosportliefhebber Connelly andere stewards pushen om een coureur (die hij kennelijk niet mag) per sé strafpunten toe te kennen?

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s