Het is nu aftellen naar het weekend van 17 maart 2019. Ondertussen draait de geruchten- en speculatiemolen volop…

Gezien de tijden op de laatste testdag, mogen we ervan uit gaan dat Ferrari en Mercedes ook in 2019 weer in een intense titelstrijd verwikkeld zullen raken.

Ondanks de nieuwe reglementen weer sneller
Inderdaad, zijn de nieuwe auto’s nu al sneller dan voorheen. Onder de nieuwe aerodynamische regels moeten de auto’s dan wel een simpelere, bredere voorvleugel en een grotere achtervleugel hebben, het lijkt de snelheid niet bepaald in de weg te zitten. Lewis Hamilton reed zijn Mercedes vorig jaar naar pole position met een tijd van 1:16.173. Vettel kwam in de wintertest tot een 1:16.221!

Toto Wolff
Dat noopte de teambaas van Mercedes tot de uitspraak dat de Italianen de snelste zijn op de grid. De Oostenrijker is zelfs van mening dat Ferrari nog niet het achterste van haar tong heeft laten zien. Volgens hem kunnen ze nog anderhalve seconde sneller.

Mercedes won in ieder geval wel de ‘Sandbagging Price‘. Hamilton en Bottas waren in de twee weken niet te betrappen op snelle tijden, tot de laatste dag.

Ferrari teambaas Mattia Binotto kaatste de bal afgelopen week echter snoeihard terug: volgens hem zou het een fout zijn om te denken dat Ferrari sneller is dan Mercedes. Binotto erkende dat er een goed begin is gemaakt, maar ziet nog veel verbeterpunten. Hij vindt dan ook dat Ferrari momenteel niet in een goede positie verkeert. Daarvoor ging er in de ogen van de Zwitser teveel mis.

De rest van het veld
Achter de twee topteam is de rangorde iets lastiger te bepalen. Hoewel, het staat nu al vast dat Williams opnieuw de rol van ‘rode lantaarndrager‘ zal vervullen.

Maar verder? Red Bull bijvoorbeeld zal het Ferrari en Mercedes nog wel lastig kunnen maken, maar niet in elke race. En dat was niet de bedoeling van de heren bij Red Bull Racing. Noch de ingenieurs van Honda.

Renault lijkt zich een niemandsland te hebben toegeëigend. Haas en Racing Point kunnen de Fransen prikkelen, maar ook hier niet op regelmatige basis, zo is de verwachting. En wat kan Alfa Romeo met een Kimi Räikkönen?

De strijd in het middenveld zal zo mogelijk groter zijn dan ooit. We kunnen niet wachten.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s