Klok

De klok gaat komende nacht om 02:00 uur in Europa een uurtje vooruit. De nacht duurt dan een uurtje korter, de dag een uurtje langer.

Veel mensen hebben onder wie de schrijver van dit artikel, hebben last van dat uurtje minder slapen. Het is een beetje vergelijkbaar met een jetlag, en dus is het ook oppassen geblazen indien u de zondag erop een lange rit voor de boeg heeft.

Rust goed uit en drink een glas warme melk of chocomelk voor het slapen. Probeer tijdens de lange rit meer pauzes in te lassen.

Edoch, het nut van deze zinloze handeling ontgaat mij totaal. Het is alleen maar lastig en veroorzaakt veel ongemak. Een van de reden is dat het zogenaamd een uurtje langer licht zou zijn, waardoor men energie bespaard.

In deze tijd van led-verlichting en dergelijke technische innovaties, een nutteloze exercitie.

Alle landen in de Europese Unie laten sinds 2002 de zomertijd in het laatste weekeinde van maart ingaan. Wereldwijd verzetten ongeveer zeventig landen twee keer per jaar de klok. In het laatste weekeinde van oktober is de zomertijd voorbij. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.

Weerstand tegen klok verzetten
Aan het verzetten van de klok komt in 2021 mogelijk een einde. Het Europees Parlement wil namelijk dat de lidstaten in dat jaar permanent op zomer- of wintertijd overschakelen. Op welke tijd Nederland dan over gaat, is nog niet bekend.

De regering wil in ieder geval dezelfde tijd hanteren als onze buurlanden.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Volgende »

  1. shivatje schreef:

    Hopen dat ze dan over een overeenkomst komen in 2021.
    Want voor mij hoeft dit niet. Het heeft tenslotte ook geen nut meer. Dan alleen problemen veroorzaken bij levende wezens.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s