Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain.
Wednesday 07 March 2018.
Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault.
World Copyright: Steven Tee/LAT Images
ref: Digital Image _TEE9282

Het Britse McLaren zat een lange tijd in de hoek waar de klappen vallen. Het topteam van weleer was niet eens een schim van het rood-witte team dat overwinning op overwinning boekte, maar nu lijkt McLaren het prima te doen?

Twee McLarens in de top 10 na de kwalificatie. Voor de laatste keer dat dat gebeurde, moeten we terug naar Maleisië 2017. Toen waren het Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso, nu zijn het Carlos Sainz en rookie Lando Norris.

Na het debacle met Honda, verging het niet veel beter met de Franse Renault onder de motorkap. Alles wat men probeerde lukte maar niet.

Maar sinds het begin van seizoen 2019 ziet het er veel beter uit. Fernando Alonso was ook aanwezig in Bahrein en het resultaat kon ook op zijn goedkeuring rekenen. Je zou bijna denken dat de Spaanse wereldkampioen wederom een verkeerde beslissing heeft gemaakt, door te vroeg te stoppen?

En de verschillen met de drie topteams waren niet niet eens heel groot, met tijden binnen één seconde ten opzichte van Ferrari.

Debutant Norris herhaalde zijn kunstje van Australië, de Britse tiener kwalificeerde zich in Melbourne op P8. Vandaag moest hij zich tevreden stellen met een tiende stek.

Zijn teamgenoot Sainz start morgen om 17:10 uur vanaf P10 en hoopt de betrouwbaarheid hem goed is gezind.

In Melbourne werd Sainz geconfronteerd met een onwillige MGU-K [De MGU-K elektrische motor is verbonden met de krukas, en helpt de krukas draaien waardoor meer kracht ontstaat. De MGU-K is direct verbonden met de achterwielen, FR] die in rook opging.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s