Beitske Visser – foto: http://www.beitskevisser.com

Over anderhalve maand begint op het circuit van Hockenheim het eerste seizoen van de W Series. Dat is een raceklasse enkel en alleen voor vrouwen.

De winnares van dat seizoen wint een half miljoen dollar. De vrouwenklasse rijdt op 19 en 20 juli 2019 ook een weekend op het TT Circuit Assen.

Om te bepalen wie mag deelnemen aan de W Series, werden verschillende selectiedagen gehouden. De definitieve selectie vindt plaats tijdens een zogenaamde shoot-out, na een laatste test van vier dagen. Bij de overgebleven coureurs bevinden zich vier Nederlandse vrouwen.

Een shoot-out is niets meer dan een soort kwalificatie, waarin de snelste deelnemer, of in dit geval deelneemster, door gaat naar een volgende ronde.

De W Series reisde daarvoor af naar Almeria in het zuiden van Spanje. Daar maakten de overgebleven 28 kandidates jacht op een van de 18 beschikbare stoeltjes. Dat werd gedaan met een Tatuus T-318, dezelfde wagen als de Formule 3 in 2018 gebruikte.

De wagens hebben vijf opvallende livery’s, recent bekend werd gemaakt. Daarop is een prominente plaats voorzien voor de naam en nationale vlag van de coureur.

Een van die achttien plekken is dus weggelegd voor Beitske Visser. Stephane Kox krijgt een plekje op de reservelijst. Dertien verschillende nationaliteiten nemen deel aan de W Series, met Groot-Brittanië als hoofdleverancier met vijf coureurs.

Het avontuur voor de vrouwen gaat op 14 april verder, wanneer er getest zal worden op de Lausitzring in Duitsland. Op 3 en 4 mei start het seizoen op Hockenheim. Tijdens het weekend van 19 en 20 juli komt de W Series naar Nederland om te racen op TT Circuit Assen.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s