De zoon van de recordkampioen Michael Schumacher, Mick Schumacher, reed recent in Bahrein voor het eerst een officiële Formule 1-test. Hij mocht over andere met de Ferrari SF90H testen en zei daarover tegen Auto Bild: “De auto accelereert zo goed uit de bochten, daar moet je echt respect voor hebben. Heb je dat niet dan kan het met meer dan 1000 pk gevaarlijk worden.”

Formule 1-teams laten het maar al te graag weten als ze extra motorvermogen hebben gevonden, maar exacte cijfers krijgen we zelden. Het blijft dan ook gissen naar de hoeveelheid PK’s dat ieder team aan boord heeft. Mick Schumacher lijkt zich echter te hebben versproken.

 

Vorig jaar werd er in het begin van het seizoen druk gespeculeerd of Mercedes wellicht de grens van 1000 pk had doorbroken met haar motor. men leek het met elkaar eens, maar een officiële bevestiging vanuit het kamp van de Zilverpijlen kwam er niet.

Overigens waren de Formule 1-auto’s in de eerste Turbo-tijdperk van de jaren 1980 een stuk krachtiger. BMW had een viercilinder van 1500cc die in de kwalificatiemode er bijna 1500 pk uitschreeuwde!

De motor was na die paar minuten wel rijp voor revisie, dan wel de sloop…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s