Dat het niet goed gaat bij het Formule 1-team van Sir Frank Williams, is nog heel zachtjes uitgedrukt. Maar na het onvrijwillig vertrek van technisch directeur Paddy Lowe dreigt er opnieuw een offer te worden gemaakt…

Het gerucht gaat dat het Britse team coureur Robert Kubica aan de kant willen schuiven en de Pool willen vervangen door Nicolas Latifi.

Dat schrijft de Canadese krant Le Journal de Montreal. “We hebben vernomen dat het bij het Britse team tijd is voor een grote verandering. Blijkbaar staat er in het contract van Kubica een clausule dat hij tijdens het seizoen vervangen kan worden.”

Nu kunnen we dit met een flinke korrel zout nemen, want de 23-jarige Latifi is niet geheel toevallig ook een Canadees. Het zou niet de eerste keer zijn dat een coureur door de media uit zijn land in een Formule 1-auto wordt geschreven.

Maar er is meer aan de hand.

Robert Kubica lijkt niet te kunnen presteren. De Pool vroeg zich af of hij wel hetzelfde chassis als teamgenoot George Russell had en meende zelfs in een langzamere auto te zitten.

Voor de Grand Prix van Barcelona liet het team de twee coureurs van chassis switchen. Ondanks die wisseling was Russell nog steeds sneller dan Kubica. Robert claimde dat hij nog steeds tegen hetzelfde technisch probleem aan zou lopen.

En daar houden teams niet zo van; coureurs die constant wijzen naar de auto wanneer ze niet presteren
.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s