Nederland telt met 740.129 motoren een record aantal geregistreerde motorfietsen. Daarnaast zijn er 1.451.008 mensen met een motorrijbewijs. Dat blijkt uit cijfers die BOVAG heeft gedeeld. Dat komt neer op 8,04 procent van de Nederlandse bevolking.

En daar zullen een flink aantal erbij komen…

Het aantal geslaagden neemt eveneens toe. Vorig jaar wisten 28.743 mensen te slagen voor het motorrijexamen. Dat is 5,6 procent meer in vergelijking met 2017, aldus BOVAG op basis van CBS-cijfers. Sinds aanpassingen aan het examen sinds 2013 stijgt het aantal geslaagden jaar op jaar.

Vroeger waren er nog twee soorten motorrijbewijzen. Een examen voor lichte motoren en een examen voor zware motoren. Sinds 2013 zijn er drie categorieën. Deze aanpassing heeft ervoor gezorgd dat het aantal mensen met een motorrijbewijs meer toeneemt dan ooit tevoren.

Drie categorieën? Dan moet ik even het een en ander opzoeken. Dat zijn dan de A, A1 en A2, waarbij A1 staat voor een zeer lichte motorfiets of eigenlijk een zware brommer van maximaal 11 kW of 15 pk.

Eigenlijk een overdreven zware eis voor A1, want in de overige EU-landen kun je met een autorijbewijs op een motor van maximaal 11kW/15pk stappen. Nederland loopt weer eens achter…

Een punt is dat uw auteur nu zeker zijn motorrijbewijs wil behalen. Ik word het zat om met de auto in de file te staan. Tevens is het makkelijker toeren naar een andere stad.

Geen gezoek naar een veel te dure parkeerplek voor de motorfiets.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Volgende »

  1. shivatje schreef:

    Al rij ik zelf niet meer. Het is zo zalig en zeker als je een echte motorrijder bent en geen autostrade neemt.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s