MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 26: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in the garage before the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 26, 2017 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Red Bull Racing is in haar nopjes met Max Verstappen én Honda, maar dat betekent ook dat de druk op de staf (Horner, Marko en Newey) flink groot is.

“Ik doe niet mee om vierde te worden, het is niet leuk om constant op deze plek rond te rijden.”, zo mocht het journaille optekenen in Oostenrijk.

En waar het gaat over zijn vierde plekken, komt er automatisch een vraag over zijn toekomst.

Eerder had vader Jos Verstappen al enkele subtiele schoten voor de boeg gelost.

Verstappen senior maakt zich zorgen over de ontwikkeling van Red Bull Racing. De verhoudingen liggen nu zo dat McLaren en Renault dichter in de buurt komen van de Oostenrijkers. Red Bull moet helaas achterom kijken, stelt Jos Verstappen.

Bijvoorbeeld tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk, kreg Max een volle seconde aan zijn broek ten opzichte van polesitter Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur wist ternauwernood de beide McLarens voor te blijven, iets wat niet tot tevredenheid stemt.

Bevestiging
En dan gaat de media wroeten en wroeten. De Spaanse Marca ging dieper dan iedereen en vond een ‘ontsnappingsroute’ in het contract van Max Verstappen.

Dankzij een clausule in het contract van Verstappen mag de Nederlander, volgens de Spaanse krant, na Hongarije onderhandelen met andere teams indien hij daarvoor geen enkele overwinning binnen sleept.

Dus kwam het hoge woord eruit; “We bevestigen dat er een prestatieclausule in het contract zit“, aldus manager Raymond Vermeulen tegenover FORMULE 1. “Maar we doen geen verdere uitspraken over de inhoud daarvan“, zo maakt hij duidelijk.

Red Bull en Verstappen weten exact wat de afspraken inhouden.”

Dat zorgt voor stress bij Red Bull waardoor Marko de druk opvoert bij Honda.

McLaren Honda MP4 – 4 uit 1988

Meer risico
Maar dan komt het cultuurverschil om de hoek kijken. De Japanners zijn een stuk voorzichtiger qua ontwikkeling. Liever behoud Honda de betrouwbaarheid en schroeft het stukje bij beetje het vermogen op.

Toch blijkt nu dat Red Bull misschien al erg snel kan rekenen op de vierde motor.

Normaal gesproken zou Red Bull pas op Monza haar vierde motor ontvangen. Dat is in september, maar men overweegt dat naar voren te schuiven.

Red Bull kan zodoende, mogelijk, al binnen een maand rekenen op een nieuwe power unit.

Daarbij komt het zusterteam Toro Rosso goed van pas.

Dit weekend rijdt Alexander Albon voor het eerst met de meest recente specs van Honda.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s