Er waren zeer veel gegadigden voor de kaartjes voor de eerste Formule 1 Grand Prix sinds 35 jaar. Maar voor sommigen pakt hun ‘strategie’ erg ongelukkig uit…

De vraag was groot. Zo groot dat de organisatie besloot tot een loting.

Om de kansen op tickets te vergroten, besloten enkele fans meerdere inschrijvingen te doen. Bijvoorbeeld het vriendengroepje van Teun Bax.

Zij hadden iets te veel geluk. “We hebben twintig tickets voor drie jaar op zaterdag en zondag, vijf keer tickets voor zaterdag aankomend jaar en vijf keer tickets voor zondag aankomend jaar.”, aldus de onfortuinlijke geluksvogel.

En dat terwijl hij maar vijf tickets voor drie jaar nodig heeft. Dat komt neer op 13000 euro aan tickets teveel.

Afname- en betalingsplicht

Een flink bedrag dat Bax volgens organisator Dutch GP verplicht is om te betalen. “Er is duidelijk gezegd op het moment van aanvraag dat de kaarten waarvoor je een aanvraag deed, een afnameverplichting hebben. Je bent daarmee dus een koop aangegaan die nu wordt afgerond.“, legt Simon Keijzer van Dutch GP uit.

Gerard Spierenburg van de Consumentenbond bekeek het verhaal. “Als ik zo kijk naar de website en de inschrijfmailtjes staat de afnameverplichting duidelijk genoeg vermeld. Mensen hadden dit kunnen weten.“, zegt Spierenburg.

Het lijkt er dus op dat de vriendengroep van Bax de volle 21.000 euro moet gaan betalen voor alle kaartjes waarvoor ze zijn ingeloot.

Doorverkoop

Volgens het bedrijf zijn er genoeg mogelijkheden om tickets die je zelf niet nodig hebt, te verkopen. Dat klinkt ook logisch, maar is makkelijker gezegd dan gedaan.

Om zwarte handel tegen te gaan heeft de Dutch GP maatregelen genomen, met onder meer een speciaal doorverkoopplatform dat begin volgend jaar online gaat. Dat duurt dus nog even.

Ook wie nu al een koper kan vinden voor zijn kaarten, moet nog geduld hebben. Je kunt een potentiële koper al wel laten betalen, maar die krijgt het ticket pas begin volgend jaar. Want pas dan kunnen de tickets op naam gezet worden.

En dat moet door de oorspronkelijke koper gedaan worden.

Degene die de kaarten overneemt moet er dus maar op vertrouwen dat hij de tickets ook echt krijgt. Als oplossing daarvoor kan hij het bedrag bijvoorbeeld pas betalen als de tickets op zijn naam staan.

Maar dat betekent dat de oorspronkelijke koper een jaar lang geen geld krijgt voor de tickets, terwijl hij wel heeft moeten betalen voor tickets die overbodig zijn…

 

Bron: RTLZ

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s