Drie jaar geleden schreef ik mijn column over de –in mijn ogen– zinloze Bugatti Chiron. Mijn stelling was dat je wel poep in je hoofd moest hebben om 2,4 miljoen euro te betalen voor één auto. “Little did I know“…

De economie draait voorlopig nog wel goed. Natuurlijk niet voor Jan-met-de-Pet, want die krijgt hogere belastingen op energie en de boodschappen voor zijn kiezen.

En natuurlijk is het de één procent die ervan profiteert. Feitelijk zijn die ‘selecte groep mensen‘ de enigen die profiteren van de markten. Voor hun kan het niet op, en ze krijgen ook nog de ene na de andere belastingkortingen. Dus het geld mag…nee…MOET uit het raam worden gegooid!

Bugatti schijnt dat goed te hebben begrepen.

Na de Divo en La Voiture Noire, gooit de maker van hedonische auto’s nog even snel tien exemplaren uit van de Centodieci. En daar hoort een goede smoes..pardon…goed verhaal bij.

Centodieci is Italiaans voor 110, en laat het sportwagenmerk bestaat in 2019 precies 110 jaar oud zijn.

Het nummer verwijst tevens naar de iconische EB110, waar de nieuwe bolide een aantal stijlkenmerken van leent. Van deze coupé werden begin jaren negentig 139 exemplaren gebouwd.

Het prijskaartje van acht miljoen euro is ronduit belachelijk, de auto kan mijn ogen niet bekoren. De originele EB110 ziet eruit als een kunstvoorwerp vergeleken met dit wanstaltig vehikel.

En wat krijg je ervoor? Een 8.0-liter W16-motor die 1578 pk produceert. Dat is 99 pk meer dan de Chiron, waarvan dit strijkijzer is afgeleid.

Ik zal maar niet beginnen over wat IK met 8 miljoen euro zou (kunnen) doen.

Ook is de auto 20 kilo lichter. Hierdoor accelereert de Centodieci van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,4 seconden. Van 0 naar 200 geschiedt in 6,1 seconden. De auto is elektronisch begrensd op 380 kilometer per uur.

Uw auteur begint bijna de luchtfietsers en fantasten van weleer met hun ‘irreële hyper-cars‘ te missen…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s