Momenteel is de positie van Sebastian Vettel niet te benijden…

Volgens voormalig Ferrari-medewerker Ross Brawn zal de viervoudig wereldkampioen teleurgesteld zijn na de aanfluiting in de kwalificatie.

Datgene wat echter in de race gebeurde was toch echt zijn eigen schuld. Sebastian maakte twee fouten in de zevende ronde, door te spinnen en daarna Stroll aan te tikken. Die fouten zien er nog erger uit door Leclerc’s dubbele overwinning in België en Italië.”

Het is een feit dat het niet uitmaakt wie de coureur is en hoe de verhoudingen zijn binnen het team, je eerste rivaal is altijd je teamgenoot. Tot op een bepaalde hoogte beleeft Vettel opnieuw wat hij meemaakte bij Red Bull in 2014, toen hij het op moest nemen tegen Ricciardo.”, legt de huidige technisch directeur van Formule 1 uit.

Feit is wel dat Ferrari puur naar resultaten kijkt. En de resultaten staan niet in het voordeel voor de Duitser. Los van ht feit dat Charles Leclerc in zijn manager Nicolas Todt een politiek dier van formaat weet.

Helaas is de sfeer bij de Italianen nog altijd een steekspel. Iets wat niet past bij de soms schuchtere Vettel.

Wat zijn diens opties?

In dienst rijden van Leclerc? Daar lijkt Sebastian nog te gretig voor. Stoppen? Dat zou kunnen. Er zijn maar weinig coureurs die hebben bereikt wat Vettel op zijn naam heeft staan.

Maar zoiets zou vermoedelijk steken bij ‘Seb’. Kijken we echter naar het verleden, dan zien we dat Vettel vluchtte voor de snellere Ricciardo (die op zijn beurt vluchtte voor Max Verstappen).

Alle topstoelen zijn bezet, tenzij Red Bull haar oud-kampioen weer in haar armen sluit. Maar ook dan zit Vettel in dezelfde situatie van een jongere en snellere teamgenoot.

Niet te benijden, Sebastian Vettel…

 

 

 

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s