Afbeelding

Even iets anders!!!

Slim wil KPN gebruiken als springplank naar Europa voor zijn telecom-activiteiten. Zie ik verbanden en een cirkel welke potentieel zouden kunnen bieden nu er 7,2 miljard voor KPN neergeteld zal gaan worden?

Helaas niet zoals ik het voor ogen had, namelijk dat Slim Robin Frijns tot KPN-gezicht promoveert en de Limburger zo aan een stoeltje in de F1 kan komen.

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil heeft een bod gedaan om KPN over te nemen. Het bedrijf van multimiljardair Carlos Slim Helú heeft al een belang van bijna 30 procent in KPN en wil het bedrijf nu in zijn geheel inlijven.

Wat moet de op een na rijkste man ter wereld met het voormalige Koninklijke PTT Nederland [doordenkertje]?

Chef van de economieredactie van de Volkskrant, Xander van Uffelen, denkt dat Carlos Slim enigszins verbolgen is over het feit dat KPN de Duitse tak E-Plus van de hand wil doen.

KPN wilde E-Plus verkopen aan het Spaanse Telefónica, een van de grote concurrenten van Slim in Zuid-Amerika.

“Door een overname van KPN door América Móvil kan hij dat voorkomen. Want KPN staat met E-Plus redelijk sterk in Duitsland, maar als ze die tak kwijtraken, wordt het schier onmogelijk om er nog voet aan de grond te krijgen voor Slim. En het is de grootste telecommarkt van Europa, dus hij moest iets doen.”

Afbeelding

Het begon ermee dat Slim reageerde door de afspraak om zijn belang in KPN onder de 30 procent te houden, op te zeggen. Hiermee gaf hij een duidelijk signaal af. Analist Ed Achterberg van marktonderzoeker Telecompaper:

Hij heeft het belang van 30 procent in KPN niet gekocht om de Nederlandse of Belgische markt, maar dus vooral met het oog op Duitsland. Zonder E-Plus wordt die aankoop een stuk minder interessant.”

De Duitse markt kent een aantal grote spelers die niet voor overname is aanmerking komen. De Britten zitten er met hun Vodafone, de Duitsers zelf met T-Mobile en het Spaanse Telefónica.

Het Ministerie van Economische Zaken laat bij monde van minister Henk Kamp weten de mogelijke aankoop van een meerderheidsbelang in KPN door America Movil nauwlettend in de gaten te houden.

Kamp laat weten dat het ministerie een oogje in het zeil houdt vanwege het belang van KPN voor de Nederlandse economie en vanwege de belangen van de klanten de telecomincumbent. De beslissing over de verkoop van aandelen ligt echter bij de aandeelhouders, niet bij de overheid, zo stelt het ministerie in een verklaring.

Verder blijft KPN ook onder een nieuwe eigenaar gewoon gehouden aan wettelijke verplichtingen en lopende vergunningen, aldus EZ.

Van dit alles krijgt Frijns helaas niets mee. Terwijl het zo mooi was bedacht door ondergetekende; Om de ‘pijn’ te verzachten voor het Nederlands Volk, zou Slim Helú Frijns ondersteunen in de Formule 1.

De indirecte aanbeveling van Mark Webber ten spijt…

Afbeelding

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie