Afbeelding

Hoewel er rondom de toekomst van het merk Holden binnen GM nog steeds gediscussieerd wordt, lijkt het productiemodel van de huidige Holden Commodore een zelfde lot beschoren te zijn als de Ford Falcon.

Ford kondigde eerder dit jaar al aan dat, de Ford Falcon in Australië definitief in 2016 uit het modellengamma van het merk verdwijnt. Een zelfde lot lijkt nu ook het huidige Holden Commodore model te treffen.

De productie van het huidige achterwielaangedreven model zal medio 2016-2018 niet gecontinueerd worden. De opvolger van de Commodore zou niet over een V8 motor beschikken en zal grotendeels bestaan uit elders geproduceerde onderdelen.

Ook wil GM het in haar kop halen, om over te stappen op een voorwielaangedreven model?!

Het einde van de huidige Commodore en Falcon V8 modellen betekent een gevoelige klap voor de V8 Supercar-organisatie.

De auto’s lijken erg op productie-auto’s. De veelal vierdeurscarrosserie is hetzelfde, alleen dan van koolstofvezel. De auto is voorzien van een rolkooi. De motor is of een Ford Windsor V8 of een Chevrolet Aurora V8-motor. De motor heeft een vermogen tussen de 620pk en de 650pk. De auto’s rijden op Dunlopbanden. De auto weegt 1355kg zonder coureur.

Onder het huidige reglement zal men een gat moeten gaan vinden om tweedeurs modellen toe te gaan laten. Bij Ford gaat de Falcon vervangen worden door de Ford Mustang.

Dit is uiteraard een GT en met een eventuele toelating van dit model gaat de essentie van het toerwagenracen verloren.

Afbeelding

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie