Afbeelding

De 21-jarige Haagse autocoureur Jeroen Slaghekke geeft aandelen uit om in het vooraanstaande Amerikaanse IndyCar mee te kunnen doen.

Het is dus als het ware mogelijk om te beleggen in zijn carrière: want wie de stukken in bezit heeft, heeft recht op een deel van de inkomsten die Slaghekke binnen sleept.

Slaghekke begon in de autosport via het Suzuki-team van Tom Coronel waar hij derde werd in de eindstand, en promoveerde van daaruit naar de Britse racerij. Een moeilijk jaar inde Britse Formule Ford volgde, maar Jeroen rechtte zijn rug en het jaar als vice-kampioen afsluiten.

Vorig jaar bereikte hij de vierde plaats in de Formule Renault kampioenschap, waarmee hij tevens de hoogst geklasseerde Nederlander was. Slaghekke heeft echter nooit laten blijken voor de Formule 1 te willen gaat? In tegendeel, de Hagenaar wil graag ‘de grote plas’ over steken richting de IndyCars!

Afbeelding

Nu is hij gescout voor de voorronde van de IndyCar Series, de Amerikaanse Formule 1. “Eigenlijk gaat het daar nog iets harder dan in de Formule 1. Van het Britse management dat mij gescout heeft, heb ik daar al diverse races mogen doen om auto’s te testen.

Dat gaf hem de gelegenheid om meteen de Amerikaanse circuits te leren kennen.

Weet de jonge Nederlander daadwerkelijk de IndyCar te bereiken, dan lonkt een grote zak geld voor hem, maar ook voor zijn beleggers. Die kunnen vanaf €20 in Slaghekke investeren, en ontvangen voorts een deel van de inkomsten die hij de komende tien jaar vergaart. Als Slaghekke het goed doet maken beleggers dus daadwerkelijk een mooie winst. “De circuits liggen mij goed, veel draait om techniek.

Afbeelding

Beleggen kan via de website symbid.nl, een crowdfunding-platform op internet. “Daarmee kunnen we ook kleine beleggers bereiken. De toegankelijkheid om te beleggen in mijn carrière moet zo groot mogelijk zijn.

Hij is overigens niet de eerste sporter die deze weg bewandelt. Naast een aantal andere crowdfunding-intiatieven deed de Amerikaanse football-speler Arian Foster, running back van de Houston Texans, eerder al hetzelfde.

bron : http://www.telegraaf.nl/dft/

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie