Jan Lammers

Jan Lammers

Voormalig coureur Jan Lammers, die nog steeds het record van best gekwalificeerde Nederlander in een Grand Prix in handen heeft, meent dat Max Verstappen niet te jong is als hij in 2015 zal debuteren in de Formule 1.

Bij de Telegraaf weten ze het zeker. Max Verstappen zal vanaf volgend jaar als Formule 1-coureur door het leven gaan. Verstappen junior zal dan 17 jaar en 164 dagen oud zijn en daarmee de jongste Formule 1-debutant in de geschiedenis van de sport.

Jan Lammers ziet geen bezwaren.

Ten eerst begon Max al te karten vanaf de leeftijd van vier jaar. Ten tweede is de stap van Formule 3 naar de Formule 1 geen onlogische stap. Zelf ben ik ook vanuit de Formule 3 in een Formule 1 overgestapt, zoals zovelen in mijn tijd onder wie Ayrton Senna en Alain Prost.

Natuurlijk is 17 jaar jong als je puur naar het getal kijkt, maar sommigen worden sneller volwassen dan anderen. En dat lijkt mij wel het geval met Max Verstappen.

En Max heeft in zijn vader een uitstekende leermeester, die Max kan behoeden voor de fouten die Jos vroeger zelf heeft gemaakt., Zo motiveerde Lammers zijn steun aan Verstappen jr.

Overigens is Lammers niet onbekend met alle commotie rondom een te jonge leeftijd. Zelf mocht de geboren Zandvoorter op de leeftijd van 16 jaar autoracen, terwijl je destijds in 1972 je een autorijbewijs moest hebben –dus minimaal 18 jaar oud– om deel te nemen aan de toerwagenraces.

Zijn mentor en beschermheer, de legendarische Rob Slotemaker, kon de bond overtuigen en zo begon een imponerende autosportcarrière…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie