Danica Patrick, Most successful women race car driver

We blijven nog even bij het Amerikaanse F1-team in wording. Vrouwelijk coureur Patrick zou wel eens een kans maken om via het renstal van Gene Haas F1 te rijden?

Danica Patrick rijdt in de NASCAR Sprint Cup voor Stewart-Haas, het team waar Haas deeleigenaar van is. Tegen de tijd dat hij in 2016 een eigen Formule 1-team heeft, zou Haas haar echter ook graag in één van zijn Formule 1-auto’s zetten, vertelt hij.

Behalve dat hij Patrick een goede coureur vindt, weet Haas dat er ook een interessante commerciële kant zou zitten aan het inzetten van een coureur die én Amerikaans én vrouwelijk is.

Image

Dat is een eerlijk voorstelling van zaken, maar bijvoorbeeld Tony Fernandes slaat nu ook de plank flink mis met de aanstelling van Markus Ericsson als tweede man naast Kobayashi.

Maar de dame heeft er sowieso weinig trek in. Patrick verliet na seizoen 2011 de IndyCar Series voor NASCAR, omdat ze genoeg had van alle weg- en stratencircuits uit de IndyCars en ze daarop – één podiumplek daargelaten – zelden uitblonk.

De Formule 1 lijkt daarmee een gesloten boek voor Danica, die in het volgende videoclip haar gevoel voor humor laat zien.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s