crash McLaren P1

Als u een McLaren P1 heeft kunnen kopen gaat het u goed in het leven. Afgezien van het stevige prijskaartje van 1,1 miljoen euro in Nederland, worden er slechts 375 exemplaren van deze 916 pk sterke hypercar gebouwd.

Maar het stopt niet bij het kopen van een nieuw speelgoed-voor-grote-jongens, want wagenbeheersing is feitelijk nog belangrijker voordat je je hypercar compleet total loss rijdt?

En dat is hier gebeurd.

Op de website Wrecked Exotics verschenen er foto’s van een vers afgeschreven Mclaren P1.

De koper van deze supersporwagen met hybride-unit mocht naar verluidt gisteren zijn lang verwachte exemplaar bij dealer Park Place McLaren in Dallas ophalen. Maar na een dagje was het al uit met de dure pret.

crash McLaren P1

Hoe de auto is gecrasht werd niet beschreven, maar deze P1 werd goed in de kroepoek gereden. Vooral het ego van eigenaar zal een beste deuk opgelopen hebben.

Naar de dealer rennen en snel een nieuwe bestellen is er voor deze vermogende koper niet bij. De productie van 375 stuks is namelijk volledig uitverkocht. De laatste P1 rolt in het tweede kwartaal van 2015 van de band.

De auto zou dusdanig zwaar zijn beschadigd, dat men er niet even met de ‘strijkijzer’ eroverheen kan. Ooit reed de Britse komiek Rowan Atkinson zijn McLaren F1 in de puinpoeier, maar tijd noch kosten werden bespaard om die auto weer recht te buigen.

Al hielp het dat de verzekering flink meebetaalde.

Misschien de enige optie voor deze onfortuinlijke man, maar dan wel een hele dure optie om de auto terug te sturen naar de fabriek om het opnieuw op te laten bouwen.

En dus waren er nog maar 374 over…

Bron foto’s: Wrecked Exotics

crash McLaren P1

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s