Image

Het lijkt erop dat er goed nieuws is voor de familie en fans van Michael Schumacher na maanden van onzekerheid?

Manager en woordvoerster Sabina Kehm maakte bekend dat de recordkampioen uit zijn coma is ontwaakt. Dat is opvallend nieuws aangezien Schumacher bijna zes maanden in coma heeft gelegen. Op 29 december 2013 kreeg hij een zwaar ski-ongeluk in de Franse Alpen. Hij liep daarbij zwaar hersenletsel op.

Het ontwakingsproces van Schumacher begon eind januari.Zijn toestand is dermate stabiel dat hij de hulp van de artsen in Grenoble niet meer nodig had. Volgens een officiële verklaring gaat Schumacher ‘een lange periode van revalidatie’ tegemoet.

Michael-Schumacher-0011

De autosportlegende zou weer stemmen horen en reageren op bewegingen. Volgens het Duitse blad Bild kan Schumacher ‘zijn ogen openen’ en is hij ‘in staat om te communiceren’.

Maar ja, dat is de Bild dus die bewering hoeven we niet serieus te nemen…

Wie we wel serieus kunnen nemen is Dr. Gary Hartstein. De oud-FIA dokter plaats vraagtekens bij het tijdstip van de melding. Hartstein oppert dat Kehm eigenlijk eerder al had aangegeven dat Schumi niet meer in coma lag.

Dat was namelijk al begin april gemeld.

Schumacher zou zijn ogen hebben geopend, dus volgens Hartstein was de Duitser toén al uit zijn coma ontwaakt. Immer betekent een coma bewusteloosheid en geen nadere zaken zoals het openen van de ogen.

Als iemand wel de ogen opent, maar niet bij bewustzijn is…dan betekent dat dat de persoon in kwestie in vegetatieve staat is. Als iemand af en toe reageert op zijn omgeving, dan is dat ‘minimale bewustzijn’.

Hartstein meent dat Kehm dit nieuws al eerder had kunnen uitbrengen, want dat zou dit ‘cynisch nieuws’ de fans en familie hebben bespaart. Zo claimt de arts.

Bron: formerf1doc.wordpress.com/

 

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie