Afbeelding

De Porsche Carrera GT waarin acteur Paul Walker en zijn vriend Roger Rodas,CEO van een tuningsbedrijf, afgelopen zaterdag verongelukten, zou een technisch mankement hebben gehad. Vage bronnen stellen dat de sportwagen zeer waarschijnlijk onbestuurbaar raakte door een vloeistoflek.

Uw scribent spreekt terecht van vage bronnen, daar Entertainmentsite TMZ meent te weten wat de oorzaak is van de fatale crash van The Fast and The Furious-ster.

TMZ baseert zich op anonieme bronnen betrokken bij de garage van Rodas waar de wagen werd onderhouden. Ze spreken van een vermoedelijk stuurvloeistoflekkage. Ze hebben bewijs daarvoor gezien op de plek van het ongeval, zoals een vloeistofspoor vóór de remsporen.

Afbeelding

Bij TMZ zitten er in ieder geval geen technische ‘lichten’. Zo beweren de Amerikanen dat de brand aan de voorkant van de auto begon. Als je de foto’s bekijkt, kun je de neus van de Carrera GT makkelijk achterhalen, terwijl de achterkant zo goed als onherkenbaar is!

Kennissen van de omgekomen Rodas stellen dat hij een uitstekende coureur was. Ze sluiten niet uit dat hij wellicht wat te hard reed, maar daar kon hij mee omgaan.

Dus daarom begint iedereen naar Porsche te wijzen? Omdat er niet zou zijn gesleuteld aan de wagen en er nog maar weinig kilometers op de teller stonden. De zogenaamde insiders vermoeden dan ook dat het gaat om een fabrieksfout.

Daarbij gaan ze voorbij aan het feit dat de Carrera GT alweer 8 jaar oud was. De felrode Carrera GT kwam in maart 2005 ter wereld en kende vijf eigenaren voordat Roger Rodas de zesde eigenaar van de auto werd.

Rodas had de auto overgenomen van IndyCar-coureur Graham Rahal!

Afbeelding

Wie kan garanderen dat de Porsche in die 8 jaar perfect is bijgehouden? Amerikanen staan niet bekend om hun nauwkeurigheid, als het gaat om [preventief] onderhoud voor hun voertuigen. Omdat de Carrera GT slechts 3500 mijl of ca. 5700 kilometer op de teller had, wil dat niet zeggen dat de auto ook in perfecte staat was?!!

De Carrera GT is geen makkelijke auto om meer te rijden. Logische dat Paul Walker onder de indruk was van de sportauto en wilde hij wel mee voor een proefritje.

Op nog geen 500 meter van de garage van Roger Rodas, Always Evolving, verongelukten de mannen. Maar het moet nog maar blijken in het hoeverre fabrikant Porsche dat valt aan te rekenen!

Paul-Walker1

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie