Afbeelding

Het jaar is nog niet voorbij, maar nu al zijn de heren Technisch Directeuren druk met de ellebogen aan het werk om hun team volgend jaar zo goed mogelijk voor de dag te laten komen.

Wat is er aan de hand?

Adrian Newey, het technisch brein achter Red Bull Racing, vindt dat het gewichtslimiet voor auto’s in 2014 omhoog moet. Zo meldt het Britse Autosport.

Volgens de Brit is het voor de langere, zwaardere coureurs erg lastig om zich aan het nieuwe gewichtsreglement te houden.

Maar Newey preekt vooral voor eigen parochie.

Afbeelding

Daniel Ricciardo, volgend jaar teammaat van Vettel, heeft namelijk ook problemen met het minimumgewicht. Ook al weegt de Australiër maar 66 kilo moet er, meldde de coureur onlangs zelf, nog 2 kilo af om geen boventallig gewicht mee te slepen in de RB10.

Dat minimumgewicht gaat al naar 690 kilo, maar het idee van de ‘Strategy Group‘ is nu om de verhoging voor 2015 een jaar eerder in te voeren.

Volgens Autosport zijn alle teams ermee eens, behalve Mercedes. En laat dat team nu twee ‘lichte’ coureurs hebben.  Door tegen het besluit te stemmen, hebben ze meteen een klein voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Afbeelding

Uw scribent heeft daar andere gedachten over. Het moet inderdaad zo zijn, dat de prestaties van een coureur om diens talent gaat en niet om zijn gewicht. Een toptalent als Hulkenberg heeft nu gewoon een serieus nadeel, terwijl hij daar absoluut niets aan kan doen.

Aan de andere kant is het zo dat Mercedes nu een voordeel heeft, en waarom zouden ze dat voordeel zomaar uit handen geven?

Newey is blijkbaar alweer vergeten dat zijn RB9 pas ging lopen nadat Pirelli de banden ging aanpassen. Nu lijkt het erop alsof Red Bull van de overige teams verlangt, dat zij andermaal moeten instemmen met een wijziging?

Het gepast Newey nu wel om eens een maandje of drie te zwijgen…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie