BMW i8

Het gaat weer goed met ‘Nederland’? Tenminste, met degenen die toch al in het geld zwommen.

De verkoop van auto’s in het supersportsegment is dit jaar maar liefst 29 procent gestegen. De Porsche 911 werd verreweg het meeste aangeschaft door lieden die ‘een extra centje’ hebben “verdiend“.

De BMW i8 staat daarbij op de tweede plaats met 26 verkopen, maar werd flink geholpen vanwege het belastingvoordeel voor milieuvriendelijke auto’s. Een beetje raar, want we hadden eerder aan aangegeven dat een Tesla P85D/P90D een veel betere aanschaf is voor wie een sportief-elektronisch voertuig zoekt. De BMW i8 is nota bene zwakker én ook nog eens duurder dan de baanbrekende Amerikaan.

Porsche 911 GT3

De 911 is natuurlijk altijd al relatief populair getuige de 307 stuks die dit jaar werden verkocht, tegen 192 auto’s vorig jaar.

Na de hybride BMW volgt de Ferrari 488. In z’n eerste productiejaar kochten 21 zeer gefortuneerde Nederlanders dit statussymbool op wielen. Op de zevende plaats weer een Ferrari, de California met 6 verkochte modellen, terwijl de top tien wordt afgesloten met een McLaren 675LT, die exact 3 Hollandse kopers tot een aanschaf wist te verleiden.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s