(Dom) Uit je nek lullen op ‘hoog niveau’…

Alexander Wurz heeft blijkbaar een budgetje gekregen van de FIA om de Halo koste wat kost door de strot van de fans te duwen te promoten. De voorzitter van F1-rijdersvereniging GPDA had een interview met de Oostenrijkse krant Der Standard.

Wurz zou naar eigen zeggen ook graag iets anders gezien dan de Halo, maar hij begrijpt de keuze wel: “Ik vind andere vormen van hoofdbescherming ook mooier, maar in de Formule 1 volgt vorm de functie en de Halo is nou eenmaal ook makkelijk in andere klassen te implementeren.”

Dus de Oostenrijker heeft er geen problemen mee dat de open cockpit verleden tijd is? Mij lijkt het eerder dat de man nooit autosportfan is geweest. Natuurlijk wil het oog (en oor) ook genieten, dus moet een racewagen veel geluid maken en er flitsend uit zien.

Maar Wurz zwamt verder: “Als we de auto’s veiliger maken, kan de FIA ook meer inzetten op sneller en agressiever racen. De snelheidsbeperkingen zijn direct afhankelijk van de veiligheid. Als de auto’s veiliger worden, kunnen ze misschien in de toekomst wel met 450 km/h door Monaco razen.”

Alexander Wurz heeft ook geen verstand van G-krachten, blijkbaar. En geen enkele fan wil alleen maar auto voorbij zien flitsen. Ze willen strijd zien tussen de coureurs en als het kan in mooie auto’s. En dat gaat niet als er zo’m wanstaltige stuk buizenwerk op de auto zit.

Dit soort dom gelul (excuse my language) laat juist zien dat de FIA en Wurz feitelijk géén argumenten hebben voor de invoering van de Halo…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie